LOS GAZPACHO & COBLA BISBAL JOVE. DE COPBLAS

4 d'agost - 21 h. / Passeig del Mar, Palamós

L'estil de rumba i la sonoritat de la cobla s'uneixen en aquest nou projecte, De Copblas, on el grup gironí Los Gazpacho i la formació bisbalenca la Cobla Bisbal Jove busquen una nova visió sonora a temes propis i de versions del grup de rumba.

Aquest nou treball, dirigit i encapçalat per Xavi Molina, dona una dimensió diferent a la cobla, transformant-la en una "big band" catalana que reinterpreta sonorament temes de Los Gazpacho.

Aquesta iniciativa musical, pionera a la província de Girona, pretén donar una nova visió a la formació Cobla, associada moltes vegades a la sardana, i crear un producte musical innovador tant en el món de la cobla com en el panorama musical de la rumba, i buscar-se el seu lloc dins del panorama musical de Catalunya.

La Cobla Bisbal Jove es crea el 1990 per músics sorgits de l'Escola Municipal de Música i Cobla Conrad Saló, de la Bisbal d'Empordà. L'arribada de Xavi Molina com a director va coincidir amb el 20è aniversari de la Cobla, l'edició del seu disc XX amb temes originals entre la música contemporània i el jazz, i un canvi de gir de la formació i la recerca de nous horitzons.