JORDI MOLINA

5 d'agost - 21 h. / Parc del Convent dels Agustins, Palamós

El compositor i intèrpret català presenta el seu projecte més personal després de més de tres dècades d’exitosa trajectòria professional. Un pas clau en la reivindicació de la potencialitat de la tenora.

Pioner, inquiet, talentós i inconformista. Són alguns dels adjectius que han acompanyat el músic Jordi Molina (Blanes, 1962) al llarg de més de trenta anys de reconeguda carrera. Ara s’ha decidit a impulsar un nou projecte que considera necessari, tant a nivell artístic com a nivell vital, “atès que no existeix en el panorama musical català”, afirma. Una producció en què el so instrumental d’una tenora lidera un conjunt de músics d’alt nivell amb clara voluntat d’aconseguir una important penetració social.

El projecte pren el títol d’un dels quadres més representatius d’Antoni Tàpies, una de les inspiracions de Molina, que s’ha submergit en una producció plantejada “com un procés creatiu integral que recull bona part de l’aprenentatge que he assolit”. Música d’autoria pròpia que és d’arrel però que mescla llenguatges i influències: d’allò més tradicional a allò més innovador. De la improvisació i el jazz, passant pel cant d’estil i l’havanera.