• Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

ACORD ENTRE LES JEIC I AMB SO DE COBLA

Estrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactivesEstrelles inactives
 

Les Jornades d'Estudi dels Instruments de la Cobla (JEIC) i el Festival 'Amb So de Cobla' han arribat a un acord per fusionar les seves sessions pedagògiques. D'aquesta manera, un any se celebrarà les formacions d'un projecte, i l'any següent les de l'altre. Així, enguany s'organitza la 3a edició de les JEIC, que també canvia de data pel Covid-19. La celebració serà el divendres 16 i el dissabte 17 d'octubre, a l'Esmuc.

Amb aquesta unió s'optimitzen els recursos d'ambdós projectes, que fins ara compartien i repetien mestres i fins i tot organitzador. Tanmateix, cada proposta manté el seu format característic. Així, per a l'edició d'enguany de les JEIC divendres al vespre hi haurà la inauguració formal amb la presència d'autoritats, un músic reconegut i la celebració d'un concert. Dissabte es desenvoluparà durant tot el dia els diversos tallers i els assaigs pel gran concert final. Aquesta actuació serà també, com en anys anteriors, un homenatge a un músic reconegut. Enguany es dedicarà a Francesc Elias, intèrpret i professor de tible. Les cobles que hi haurien de prendre part, com estava previst, són la Cobla Escola de Música de Berga, dirigida per Gerard Comellas; la Cobla del Conservatori l'Energia de Palafrugell, sota la direcció de Xavier Torrent i la Cobla Conservatori Municipal de Barcelona, amb Jordi Figaró com a director.

Les inscripcions es tornaran a obrir de nou en el seu moment, fins i tot pels que ja s'havien apuntat per a l'edició prevista per a aquest abril. Les JEIC s'organitzen per a joves estudiants, però també per a mestres, per oferir un espai on "docents, estudiants i divulgadors puguin compartir coneixement, objectius, problemes, solucions". Per aquesta raó es destina a escoles de música, conservatoris, personal docent, estudiants i intèrprets. Aquesta serà la 3a edició, i les 2 precedents van tenir molt bona acollida per part de tothom.

'Amb So de Cobla' és el 1r Festival dedicat només al so de la cobla que se celebra a Palamós des del 2017. S'hi ofereixen totes les propostes possibles al voltant de la música per a cobla: des de sardanes amb ballades i concerts, fins a noves produccions de la mà de músics del món del rock, els cantautors o la música tradicional d'altres indrets.