Exhibició Colles Sardanistes

Image
COLLA DOLÇ INFERN de LLEIDA
COLLA MIRANT al CEL de SABADELL
COBLA MEDITERRÀNIA

12 d'agost, 20 h
Passeig del Mar (escenari fix)

La Colla Dolç Infern és la colla gran del Grup Sardanista Montserrat de Lleida i està formada per dansaires a partir de 18 anys. Porta més de 15 anys en actiu i, a banda de colla de competició a nivell territorial i nacional, els seus dansaires són també els monitors i monitores de les colles petites i joves de l'entitat: Petits Dimoniets (aleví), Dimoniets (aleví), Escarlata (infantil) i Guspira (juvenil).

La Colla Mirant al Cel és la colla gran del Grup Sardanista Mirant al Cel de Sabadell. Porta més de 70 anys en actiu i, a banda de colla de competició a nivell territorial i nacional, els seus dansaires, així com els de la colla veterana Ressó són també els monitors i monitores de les colles petites i joves de l'entitat: Trapelles (aleví), Cabirols (juvenil).

La Cobla Mediterrània va ser fundada l’any 1979 per un grup de joves instrumentistes motivats pel desig de conrear la vessant més qualitativa de la música per a cobla. El seu primer director fou el mestre Josep Maria Bernat i des de l'any 1992 assolí la direcció el mestre Jesús Ventura i el 2005 en pren el relleu el mestre Bernat Castillejo. Les sardanes, els balls vuitcentistes i la música simfònica per a cobla han format la base principal de la programació de les activitats durant els seus 25 anys d’existència. Però el convenciment de les múltiples possibilitats del conjunt "cobla" ha fet que, des dels seus inicis, la Mediterrània es distingís per incorporar al seu repertori altres tipus de música, interpretant adaptacions per a la nostra formació d'obres del Renaixement, de petites peces de música clàssica i fins i tot d'arranjaments de clàssics contemporanis.