• Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

ALBERT GUINOVART i MONTSERRAT CASES AMB LA COBLA SANT JORDI-CIUTAT DE BARCELONA

Image
Image
Image




4 d'agost, 22h

Pl. Josep Sarquella
Palamós

Gratuït 


Piano & Cobla

Una producció del Festival Amb So de Cobla a on es vol experimentar la sonoritat de la cobla amb la del piano de la mà de dos artistes de referència d’aquest instrument al nostre país.

 
Albert Guinovart
El compositor i pianista Albert Guinovart, és hereu d’excepció de l’extraordinari renaixement cultural que amb gran força emergí a la Catalunya de principis del segle XX i que va tenir com a resultat el naixement de nous fonaments estètics, sempre amb una mirada a la gran cultura europea i sense renunciar a les fonts populars ni a la tradició heretada.
La seva prolífica obra comprèn la composició de dues òperes, un ballet, un nombrós catàleg d’obres simfòniques i una no  menys important producció de repertori de cambra, sent el piano una constant que l’acompanya des dels inicis de la seva carrera fins avui en dia. Les seves obres han estat estrenades en eminents sales de concert de tot el món per destacats intèrprets, orquestres i directors de reconegut prestigi internacional.
Albert Guinovart representa la perfecta sincronia entre els seus diferents vessants, destacant la composició, l’orquestració, la docència i el consolidat intèrpret que ha demostrat ser, tant en el gran repertori clàssic i romàntic com del seu extens catàleg pianístic.
 

Montserrat Cases

Montserrat Cases Martos va néixer a Gavà, on va començar a estudiar piano a l’edat de set anys. Més endavant va cursar el grau superior al Conservatori del Liceu amb els professors Margarida Serrat i Ramon Coll, obtenint els títols de piano i música de cambra. Durant la seva formació va rebre classes magistrals d’interpretació amb pianistes com Josep Colom, Joaquín Achúcarro i Dimitri Bashkirov. Als 17 anys va començar a participar en concerts de la mà de Joventuts Musicals, fent actuacions per Catalunya i posteriorment amb d’altres entitats com La Caixa, Caja Madrid i l’Associació Sofia Puche per a la promoció de joves intèrprets. Va ser guardonada amb el primer premi d’interpretació al Concurso Nacional Ciudad de Melilla, al Concurs de Joventuts Musicals de Catalunya i a la Mostra de música jove de la Generalitat, premi que la va dur a fer una gira de concerts per la ciutat de Moscou, on va oferir sis recitals. Com a repertorista ha actuat acompanyant diferents formacions per ciutats d’Espanya, França, Itàlia i Txèquia. També ha format duet amb la mezzosoprano Mireia Pintó, amb el clarinetista Ricard Peraire, amb el flabiolaire Pere Rabasseda i amb el violista Joan Fèlix. Va participar com a solista en l’enregistrament de l’àlbum Music from Catalonia amb l’Orquestra Filharmònica de Catalunya interpretant l’obra Quasi vals per a piano i orquestra de Francesc Cassú. També ha actuat com a solista amb la Cobla Sant Jordi en prestigiosos festivals de música com el de Peralada, la Porta Ferrada, El Vendrell, Solsona i d’altres amb l’obra Rapsòdia per a piano i cobla de Manel Oltra, sovint dirigida pel mateix autor. Des de l’any 2003 és professora de piano al Conservatori Isaac Albéniz de Girona.


Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona

Fundada el 1983, la Cobla Sant Jordi posseeix el títol de “Cobla Ciutat de Barcelona”, atorgat per l’Ajuntament de la ciutat el 1997. 
Dirigida actualment per Marcel Sabaté, cal destacar la figura de Jordi León com a director titular de la cobla des de la seva fundació i fins a l’any 2007, amb l’assessorament de Manuel Oltra en qualitat de conseller artístic.
És una formació que ofereix tot el ventall de la música per a cobla, des de les sardanes més clàssiques fins als reptes més innovadors. Compta amb una selecció dels millors instrumentistes del moment i ha estat dirigida per les batutes més importants del país.
Ha enregistrat més de noranta treballs, entre els quals destaquen els monogràfics dels clàssics Eduard Toldrà, Joan i Ricard Lamote de Grignon, Manuel Oltra, Rafael Ferrer, Domènec Moner, Narcís Paulís i Josep Serra; els contemporanis Marc Timón, Enric Ortí i Joan Lluís Moraleda; les fusions amb Joan Albert Amargós i Lluís Vidal, Pascal Comelade, Niño Josele, Roger Mas, Carme Canela, Raph Dumas, Grup Coses, Kulbik Dance Company, el DJ Mario Nieto, Kepa Junkera i Kaulakau; a més d’enregistraments de clàssics de la sardana o sardanes dedicades.
Enguany té en cartera espectacles com Coblism 3 que ajunta el DJ i productor musical del Rosselló, Raph Dumas, la companyia de dansa Cobosmika i la Cobla en un espectacle únic de música per a cobla, electrònica i dansa. Aquest serà l'espectacle de la proclamació de Sant Cugat Capital de la Sardana. També enguany estrenem al Festival Grec de Barcelona l'espectacle Cor i Cobla. Al maig farem un concert espectacular a l'Auditori de Barcelona amb la Cobla Marinada, la Cobla de l'ESMUC, Marcel Sabaté, Alfons Reverté i Antoni Ros-Marbà.
Té els premis Enderrock (2013), Altaveu (2012) i Ciutat de Barcelona de Música (2011).