FESTIVAL AMB SO DE COBLA

 

 

Amb So de Cobla expressa la sonoritat dels instruments de cobla més enllà de la pròpia formació de cobla convencional.

Els instruments de cobla el flabiol, el tibles, la tenora, el trombó, el fiscorn, i el contrabaix, surten de la cobla per trobar-se amb altres instruments i obrir així un ventall de possibilitats de fusió gairebé il·limitat.

L’essencial és el so peculiar, singular, genuí, diferenciat... dels instruments, especialment els de fusta tan característics però oberts ara a nous camps cercant mesclar-se per crear noves harmonies.

 

Amb So de Cobla es presenta a Palamós en el marc d’una vila de llarga tradició sardanista.

A Palamós l’Agrupació Sardanista Costa Brava de Palamós des de 1943 treballa al costat de l’Ajuntament per a la promoció de la cultura popular i tradicional catalana organitzant un extens programa d’audicions, concerts i ballades coincidint en les festes senyalades, així com cursos, concursos, aplec... Un treball que ha situat Palamós com un dels municipis de les comarques gironines amb més activitat sardanista.

El 2004 Palamós, de la mà de l’Agrupació Sardanista Costa Brava, es va convertir en la 44a Ciutat Pubilla de la sardana de Catalunya.

A l’Agrupació Sardanista Costa Brava de Palamós l’avala una llarga trajectòria de més de setanta anys d’història. A títol d’exemple el dia 30 de juliol, i ja en el marc del festival Amb So de Cobla, es portarà a terme la 49a edició de l’Aplec de la Sardana de la nostra Vila. El primer Aplec va tenir lloc l’any 1954 però hi va haver anys que no es va poder celebrar.

El dimecres 2 d’agost s’oferirà la 17a edició del Concert de Sardanes de la Costa Brava – Memorial Ricard Viladesau, a càrrec de dues de les cobles de més prestigi del país: Montgrins i La Principal de La Bisbal. Una acció consolidada en el panorama musical de l’estiu a les nostres contrades.

També aquest any es portarà a terme el 73è Concurs de Colles Sardanistes. Un concurs que ha assolit la seva màxima categoria, el Bàsic d’Honor, així com el màxim nivell de participació.

Palamós també va celebrar el 2014 el cinquantenari del naixement de la Cobla Baix Empordà.

Fruit de l’activitat musical que ha tingut lloc a la vila, Palamós ha vist néixer grans músics.