The festival

Enguany, del 6 al 10 d’agost, Amb So de Cobla, el Festival de Cobla de Catalunya, compleix la seva vuitena edició.

Des dels seus inicis, la voluntat del festival és acostar la sonoritat de la cobla a tot tipus de públic. Tant el més acostumat a aquestes sonoritats com a tot aficionat a la música que a vegades no té l’oportunitat de sentir aquest so fora de l’àmbit estrictament sardanista. El flabiol, el tible, la tenora, el trombó, el fiscorn i el contrabaix surten de la cobla per trobar-se amb altres instruments musicals. Més enllà de la formació de cobla convencional, el festival obre un ventall de possibilitats de fusió gairebé il·limitat.

En un any on el so de la cobla ha tingut un gran ressò mediàtic, volem des del festival celebrar-ho. Per això més que mai volem fer valdre i sobretot continuar reivindicant la feina feta i que s’està fent des de fa molts anys per molta gent, ja sigui des de la gestió cultural, des de la part artística i creativa o des de la part de promoció i difusió de la cultura catalana en majúscules, dibuixant un horitzó real per la nostra cultura i el nostre so, ja que sense un horitzó real i sòlid el nostre so pot acabar cobert d’ignorància i sobretot de caricaturització que certes modes poden generar, fent que perdem unes identitats com a poble plenes de la història del nostre país i el nostre fer i ser.

El món de la cobla amb totes les seves vessants ja siguin sardanistes, musicals més clàssiques, experimentals o de fusió, històriques, antropològiques, culturals, folklòriques i un llarg etc., és un món ric i ple d’història que ens ha acompanyat i ha configurat també com a poble i societat. Per tant, aquest és l’esperit i el sentir del Festival Amb So de Cobla i en aquesta setena edició ens continuem sentint responsables de participar en el la definició d’ aquest horitzó desacomplexat i ferm, orgullosos del nostre passat, present i futur. Perquè sense horitzó es perd el camí, i aquí és on hi ha el gran perill de perdre’ns.

El projecte està inspirat per l’Agrupació Sardanista Costa Brava de Palamós. La Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural impulsa i organitza el festival que està gestionat per l’Ajuntament de Palamós. La Diputació de Girona i la Confederació Sardanista de Catalunya hi donen suport i col·laboració.

All the posters

2024
2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
Skip to content